Реклама

Обука од програмата „Сина храброст“ на полициски службеници од СВР Велес

Tим од Инструктори од програмата „Сина храброст” од МВР и ИЦИТАП – програма при Амбасадата на САД во Македонија вчера одржаа обуки со полициските службеници од СВР Велес- ОВР Кавадарци. Ова е втора обука од циклусот на обуки согласно агендата, според која обуката треба да се спроведе со сите припадници на МВР.

Програмата “Сина храброст” е образовен и транформациски процес за зајакнување на личните и професионалните капацитети на полициските службеници и полициската организација во целина. 

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Преку оваа програма се подигнуваат капацитетите на полициските службеници преку континуирана едукација и обука, притоа грижејќи се за личниот развој, здравјето и добросостојбата на полициските службеници. 

Можеби ќе ве интересира: