вторник, 29 ноември, 2022
Реклама

Владата бара одземање на државјанството на Александр Онишченко

Аleksander oniscenko

Владата ја информира јавноста дека согласно членот 14 од Законот за државјанство на Република Северна Македонија, побара да се започнат активности за поништување на решението за прием во државјанство на Северна Македонија за лицето Александр Онишченко.

Владата го иницираше барањето за одземање на државјанство на Онишченко, по одржаната владина седница на којашто Агенцијата за национална безбедност информираше за случајот.

Agria

Можеби ќе ве интересира: