Реклама

По тринеделен распуст учениците се враќаат во училишните клупи 

Ucillnica prazna

Утре почнува второто полугодие од учебната 2022/2023 година и основците и средношколците со физичко присуство се враќаат на настава.

Текстот продолжува под рекламата

Претходно, зимскиот распуст беше продолжен, поради, како што посочија од Министерството за образование и наука (МОН), заштита на здравјето на учениците и заштеда на електрична енергија за греење.

Текстот продолжува под рекламата

Agria

МОН до Владата достави прелог за продолжување на зимскиот распуст во период од пет дена. Па така, Владата на 10 јануари го усвои предлогот учениците да се вратат во училишните клупи на 23 наместо на 18 јануари.

Можеби ќе ве интересира: