Реклама

(Вознемирувачко видео) „Анима мунди“: Ние сме опкружени со дивјаци, а животните во Македонија се изложени на терор

kuce

„Анима мунди“ објави вознемирувачко видео на кое се гледаат две лица како измачуваат куче. Го држат врзано и го удираат со црево. Од „Анима мунди“ бараат најстрога казна и одземање на секое животно кое го поседуваат овие лица.

Zito baner

„Ајде да видиме дали уште ќе јаде кокошки“ велат тие на видеото.

Agria

„ Ние сме опкружени со дивјаци, а животните во Македонија се изложени на терор каков што не може да се објасни! Видео најдено на страната на Стефан Ташков од Радовиш со кое, со ваква најава се гордее и јавно се фали. Итно најстрога казна и одземање на секое животно кое го поседуваат овие малоумници и садисти, итна кривична одговорност! Итно спроведување на инспекциски надзор на АХВ , полициски истраги во секој град и село ви Македонија зошто пред очите на сите – неказнето – те со отрови, камшици, те со пушки, се спроведуваат убиства или се мачат живи битија, дела за кои би бил затворски санкциониран секој, во секоја нормална држава во светот. Не да се тормозат и казнуваат активисти за секаква тривијалност и глупост, туку монструмите кои се меѓу нас кои фрапантно, без страв и срам го прекруваат Законот за заштита и благосостојба на животните и Кривичниот закон. Позиција за животни, најстроги казни за мачење и убивање на животните нивна примена, наместо празни зборови на хартија!“ велат од здружението.

Оттаму додаваат дека институционалниот молк ги охрабрува социопатите, насилниците, како и дека институционалната зачмаеност е директен причинител и резултира во сериозни и неповратни општествени девијации во Македонија.

Можеби ќе ве интересира: