Реклама

Општина Велес донира за настраданите од земјотресот во Турција и Сирија

Со едно минутно молчење за жртвите од катастрофалните земјотреси во Турција и Сирија, започна денешната вонредна седница на Советот на Општина Велес.

Содржината продолжува под рекламата

На неа беше изгласана одлуката за доделување на финансиска помош за настраданите од земјотресот во Република Турција и Сирија од Буџетот на општината Велес.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Од буџетот на Општината ќе бидат донирани 450.000 денари за Република Турција и Република Сирија, како скромен придонес во санирање на последиците од елементарна непогода, соопшти градоначалникот на Велес, Марко Колев.

Можеби ќе ве интересира: