Реклама

Дали Шведската тактика ќе успее?

Додека соседните земји ги затвораат своите компании и производството, Шведска реши да се справи со пандемијата на Ковид 19 на свој начин и да го одржи претходниот начин на живот.  Се претпоставува  дека со оваа стратегија за две недели Шведска ќе постигне активна имунизација на населението.

Zito baner

Редица експерти сметаа дека ова е погрешна стратегија, ама се покажа дека тоа не е точно. Во ова држава беше препорачано постарите лица да внимаваат, но училиштата не беа затворени и не прекина работниот процес.

Agria

На сите граѓани им беше препорачано да бидат внимателни и социјално да се дистанцираат.