Реклама

На граѓаните за минимални месечни трошоци во јануари им биле потребни 50 799 денари

На едно четиричлено семејство во јануари му биле потребни 50.799 денари за минимални месечни трошоци, покажуваат пресметките на Сојузот на синдикати на Македонија.

Содржината продолжува под рекламата

Според податоците за синдикалната потрошувачка кошничка објавени денеска, најмногу пари или 19.206 денари се трошат за храна и пијалоци, а 13.313 денари за режиски трошоци. За хигиена биле потребни минимум 3.097 денари, а за превоз 3.668 денари.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Државниот завод за статистика вчера објави дека инфлацијата во јануари изнесува 17,1 проценти.

Можеби ќе ве интересира: