Реклама

Над 39 милиони денари е причинетата штета од невремето во Лозово во јуни минатата година

Nevreme Lozovo

Над 39 милиони денари штета причини невремето кое минатата година во три наврати го погоди Лозово. Уништен беше движен и недвижен имот, а Комисијата за штети при Општината прифати вкупно 260 барања од населените места во Лозово.

Zito baner

Засега елаборатот има добиено зелено светло од Советот на Општина Лозово и истиот е испратен до Влада. Опфатени се следните населени места, Каратманово 69, Дорфулија 70, Лозово 104, Милино 3, Аџиматово 9, Ѓуземелци 4 и Ќоселери 1.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Општината со силно невреме беше зафатена во мај и јуни минатата година и тоа во три наврати во растојание од само неколку дена. Лозови насади, овоштарници, житарици, движен и недвижен имот претрпеа штета во невремето, а проценката на штетата заврши на крајот на месец јуни.

Можеби ќе ве интересаира: