Реклама

Трговци ќе платат 15.600 евра оти не ја замрзнале цената на лебот

Pazaren inspektorat

Претходната недела Државниот пазарен инспекторат има извршено 750 надзори во трговски објекти на територијата на цела Македонија.

Zito baner

Со цел да се утврди дали трговските објекти ја почитуваат владината одлука за намалување на цената на лебот до 33 денари извршени се над 300 надзори и издадени се прекршочни платни налози во средности од 960.000 денари за непочитување на оваа одлука.

Agria

Од инспекторатот вршеа увид и за тоа дали се спроведува одлуката трговските објекти да набавуваат доволни количини леб по намалена цена.

Вкупниот резултат од минатонеделните инспекции, како што информира директорот на ДПИ Горан Трајковски, се издадени 65 прекршочни платни налози во вредност од над 3 милиони денари.

Можеби ќе ве интересаира: