Реклама

Од денес поевтини цени на макароните и млекото

Kam Market

Од денеска со одлука на Владата намалени се цените на млечните производи и на тестенините во маркетите и продавниците.

Содржината продолжува под рекламата

Zito baner

Според одлуката,цената на тестеинините се намали за 15, а на млечните производи за 10 отсто, и ќе важи до 31 мај.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Државниот инспекторат најави дека од утрово на терен ќе контролира дали се почитува владината одлука и потсети дека казните за непочитување се движат од 800 до 1о илјади евра.

Од тука апелираат да се почитуваат одлуките, а исто така ги повикуваат граѓаните, доколку забележат неправилности, веднаш да пријават во Пазарниот инспекторат.

За јајцата, шеќерот и домашниот ориз се прават анализи. Потоа ќе се одлучи дали и тие производи ќе влезат на листата со ограничени маржи.

Можеби ќе ве интересира: