Реклама

Фудбалската репрезентација на Македонија има нови дресови, за прв пат ќе игра и со црн дрес

Фудбалската федерација на Македонија и техничкиот партнер ЈАКО го претставија новиот дрес на македонската фудбалска репрезентација, со кои нашиот национален тим ќе го почне новиот квалификациски циклус, за Европското првенство во 2024 година.

Содржината продолжува под рекламата

Препознатливото сонце истакнато на градите на фудбалерите на модерен начин ја отсликува енергијата и гордоста на Македонија. Дизајнот на новиот дрес останува верен на македонското фудбалско наследство, додека резервниот дрес во бело-жолта боја е уште една интерпретација на македонскиот дизајн за фудбалерите и навивачите, велат од ФФМ.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Нашата репрезентација добива уште една, трета варијанта на дресови и шорцеви во темна боја која дополнително го нагласува сонцето и националната гордост.

Стилските букви на презимињата и броевите на дресовите се во духот на нашата историја и традиција, со оглед на тоа што се инспирирани од кирилицата.

Можеби ќе ве интересира: