Реклама

Медицинските сестри ќе добијат покачување на платата од 3000 денари

Veleska bolnica 997x485

Двата синдикати за задравство се договорија со претставниците на министерот Фатмир Меџити за зголемување на платата. Тие на денешната средба потпишаа анекс на колективниот договор и зголемување на платите.

Медицинските сестри ќе добијат 3000 денари зголемување, а останатите вработени во здравство 2.000 денари.

Agria

Покачувањето ќе важи од март месец, а за официјализација се чека одобрувањето од министерство за финансии и министерот Фатмир Бесими.

Иако задоволни од денешниот договор, синдикатите велат дека и во наредниот период ќе продолжат со нивните нови барања, заради инфлацијата.

Можеби ќе ве интересира: