недела, 4 декември, 2022
Реклама

Вежбајте правилно дишење дома, може да ви го спаси животот доколку се заразите со коронавирус!

pravilno disenje

Нарушувањето на функциите на дишењето при заболување на респираторниот систем кај пациенти со КОВИД-19 се поврзува со промени кои настануваат во механиката на дишењето кај пациентите. Со примена на вежбите за дишење би можело да се надминат респираторните проблеми кај повозрасната популација, но и да се заштитат пациентите од евентуални компликации на КОВИД-19.

Министерството за здравство објави прирачник со корисни совети за респираторна гимнастика во време на пандемија со КОВИД-19 кој го изработи Институтот за физикална медицина и рехабилитација.

Agria

Погледнете го прирачникот: