вторник, 29 ноември, 2022
Реклама

Претседателот прогласи нова вонредна состојба од 14 дена

Вонредната состојба продолжува уште 14 денови, објави на денешната прес конференција претседателот на државава, Стево Пендаровски, одржана по завршување на состанокот на Советот за безбедност.

„Причина за ваквата одлука е потребата од имплементирање на економско-социјалните мерки, за ублажување на последиците од пандемијата“, рече Пендаровски, додавајќи дека одлуката за времетраење на новата вонредна состојба не е поврзано со датум за изборите.

Agria

Претходно владата донесе одлука да поднесе барање на состанокот за продолжување на вонредната состојба во траење од 30 дена.