Реклама

Коронавирус бројки од светот, Мексико на врвот

Во последните 24 часа во светот се регистрирани 7,032 нови случаи на заразени со коронавирус. Мексико објави дека во последните 24 часа во таа земја има 2,075 нови случаи на коронавирус, што е повеќе од било која друга држава.

Zito baner

Втор на листата во последните 24 часа е Пакистан со 1,974, додека на трето место е Индија со 471 случај на новозаразени со коронавирус. Погледнете ја комплетната листа на сликата подолу:

Agria

Ако се земат предвид вкупните бројки од почетокот на пандемијата, на врвот се Соединетите Американски Држави со 1,527,664 регистрирани случаи на коронавирус. Потоа следуваат Русија, Шпанија, Велика Британија, Бразил и Италија, сите со над 200,000 официјално регистрирани случаи.

Според бројките од вкупните смртни случаи, тука, исто така, води САД, пред Велика Британија, Италија и Франција. Но, во последните 24 часа Мексико има најголем број на смртни случаи во светот – 132, потоа следат Пакистан со 30, Украина со 21 и Унгарија со 11.

Извор worldometers