Реклама

Крводарителска акција и во време на пандемија

crven-krst-krvodaritelska-akcija

Поради вонредната состојба во Државата има ниско ниво на залихи со крвни единици. Затоа Црвениот крст во соработка со Институтот за Трансфузиона медицина се одлучи во Велес да се одржи ВТОРА ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА.

Zito baner

Акцијата ќе се одржи на 21.05.2020 година во просториите на ЛИКОВНИОТ САЛОН, со почеток од 09:00 до 14:00 часот

Agria

Ги повикуваме сите крводарители кои сакаат да учествуваат на истата да дојдат и да дадат голем придонес за здравјето на населението.

Со цел да се придржуваме на мерките за безбедност на јавното здравје сите кои сакаат да донираат најдобро е да се јават на тел.бр. 076/368-066 за да добијат термин кога да дојдат на крводарување со што би се избегнало чекање и контакти со останати граѓани.

На крводарителската акција ќе се применуваат сите стандарди и процедури за безбедност согласно состојбата во која се наоѓаме.

Акцијата се одржува со помош на Општина Велес и Народниот музеј.