Реклама

ВИДЕО: Џамијата во Порој утре ќе остане затворена

Муслиманските верници утре го слават Рамазански бајрам, а како што порача оџата Максут Абази, утре нема да ја отвори џамијата во село Порој

Zito baner

“Ја донесов оваа одлука за да не дозволам вирусот да се шири кај моите сограѓани. Џамијатга е Божја куќа, верникот кога доаѓа да се моли во џамија треба да биде слободен. За мене не е во ред да им кажам на верниците да мијат раце, да ги дезинфицираат рацете и да држат социјална дистанца”, изјави за Алсат Максут Абази, имам на џамијата на село Порој.

Agria

Извор: Алсат