Реклама

Од 1 јуни Албанија ги отвора границите и плажите

Албанија од 1. јуни ги отвора копнените граници со соседите, како и хотелските плажи. На плажите на целото крајбрежје пак, туристи ќе може да престојуваат од 10 јуни, под посебни правила и засилени контроли.

Zito baner

Веста ја соопшти албанскиот премиер Еди Рама во рамки на олеснувањето на мерките против ширењето на пандемијата на Ковид-19.

Agria

Тој рече дека Албанија ќе ги отвори границите од 1 јуни за сите Албанци кои живеат во соседните земји, а кои имаат државјанство на тие земји – Србија, Северна Македонија и Црна Гора – и дека јавните плажи ќе бидат отворени на 10 јуни.