Реклама

За нула гладни во Велес, повик до сите хумани луѓе

Најголемиот проблем со кој се соочуваат овие хумани луѓе е просторија во која ќе се дели и подигнува храната. Потребна е просторија од околу 50/60 м2, локацијата е небитна и може да биде неатрактивен простор кој стои празен подолг период.

Zito baner
boem-kujna

Просторот ќе биде адаптиран скромно, и доколку е потребна некоја надокнада, таа да биде минимална. Се замолуваат СИТЕ ЈАВНИ ИНСТИТУЦИИ, ОПШТЕСТВЕНО ОДГОВОРНИ КОМПАНИИ, да помогнат околу пронаоѓање на просторија.

Agria

Доколку се успее да се обезбеди просторијата проектот би започнал за неполни 30 дена. Со ова официјално овој проект од УСЛОВЕН ОБРОК ќе се трансформира во проект НАРОДНА КУЈНА.

ЗА НУЛА ГЛАДНИ ВО ВЕЛЕС – објави Гостилница БОЕМ на својата фејсбук страна