Реклама

Македонците ќе можат да летуваат во Црна Гора

Crna-Gora-960x519

Црна Гора ќе им дозволи на граѓаните на Македонија да влезат во земјата. Македонија се најде на новиот ревидиран и проширен список на земји чии државјани ќе може да патуваат во Црна Гора од 1 јуни без самоизолација и карантин.

Zito baner

Владата го објави дополнителниот список на предлог на Институтот за општо здравје на Црна Гора, на кој се додаваат уште осум земји, за кои се смета дека се блиску до критериумот на 25 активни случаи на заболени од Ковид-19 на 100.000 жители.

Agria

Покрај Македонија, на листата се уште и Косово, Босна и Херцеговина, Хрватска, Албанија, Словенија, Унгарија и Грција, но не и Србија. потврди Милутин Симовиќ, вицепремиер и шеф на Националниот координативен штаб за справување со корона вирусот на Црна Гора.

Србија на ова реагираше дека критериумите не се според епидемиолошката ситуација и дека во овој случај во Црна Гора не би требало да патуваат ниту Германци и Полјаци.