Реклама

Угостителите ги почитуваат протоколите за работа

Prazna kafana

Инспекторите биле во засилена контрола за време на продолжениот викенд, за да видат на терен дали се почитуваат мерките за заштита од корона вирусот.

Zito baner

Од направените надзори во Штип, Тетово и Велес не се утврдени прекршувања. Констатирано е дека во целост се почитуваат владините уредби.

Agria

Поднесени се пет кривични пријави за непочитување на протоколот за работа на угостителските објекти во услови на ковид 19 од кои три во Струга, една во Пониква, Кочани, и една во Маврово.