вторник, 29 ноември, 2022
Реклама

(ФОТО) Воените лица од велешката касарна даруваа крв

Krvodaritelska akcija 1

Припадниците на армијата даруваа крв на крводарителската акција, која денеска, во просториите на велешката касарна „Алексо Демниевски – Бауман“, ја организираа Инситутот за трансфузиона медицина и Црвен крст на Република Северна Македонија.

Од акцијата се собраа 25 крвни единици.

Agria

„Овие резултати се многу добри, ако се има предвид фактот дека во моментов во касарната нема војници доброволци и дека даруваа само професионалните војници, офицерите и подофицерите кои се на служба во Велес“, велат од велешкиот Црвен крст.

Од Црвениот крст велат дека во текот на крводарителската акција беа превземени мерки за безбедност, како превенција од ширење на COVID 19 вирусот.

Можеби ќе ве интересира: