Реклама

За Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ, избори се прифатиливи кон средината на јули

Mickoski-2
и

Христијан Мицкоски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес конференција, истакна дека најдобар период за одржување на превремените парламентарни избори, е средина на јули, а не петти и осми јули.

Zito baner

Тој рече дека петти и осми јули не доаѓаат во предвид заради состојбата со коронавирусот, односно кога би се одржале изборите да има точно определен протокол за заштита на здравјето на граѓаните. Мицкоски најави и дека почетокот на кампањата би бил еден ден по одржувањето прес-конференцијан на ОБСЕ/ОДИХР по пристигнувањето во земјава.

Agria

“Ќе имаме избори кога ќе има јасни протоколи за здравјето на нашите сограѓани. Ако сака да оди на избори нека оди. Јас нема да поддржам и да го легитимирам тоа. ВМРО-ДПМНЕ нема да биде дел од тие избори ниту на 5 ниту на 8 јули. На состанокот кај Пендаровски се слушаше само 8 јули”, посочи претседателот на опозицијата Мицкоски.