Реклама

Обсе испраќа мисија за парламентарните избори во земјава

По официјалната покана за набљудување на предвремените парламентарни избори во Северна Македонија на 5 јули 2020, и согласно својот мандат, Канцеларијата за демократски институции и човекови права ОДИХР се подготвува да распореди Специјална мисија за оценка на изборите, соопшти Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ).

Zito baner

За таа цел ОДИХР објави конкурс со кој бара тим на експерти од различни области кои треба да ги следат парламентарни избори во земјата на 5 јули. Меѓународните набљудувачи се очекуваат во земјата по 19 јуни.

Agria

Во огласот пишува дека, кандидатите треба да бидат на располагање од 19 јуни 2020 и да бидат подготвени брзо да заминат. Мисијата на ОБСЕ ќе трае околу три недели, велат од ОБСЕ. Крајниот рок за пријавување е 16 јуни.