Реклама

Скопјанка – доброволец на Инфективна: Имам видено многу, но ова не се опишува!

Скопјанката Соња Христовска е доброволка, која на Инфективната клиника во Скопје веќе му помага на персоналот, во лечењето на пациентите заразени со коронавирус, но и во битката за нивните животи. Се пријавила, бидејќи персоналот на клиниката бил исцрпен и работел со последните резерви.

Zito baner

Таа вечерва на својата фејсбук страница се обиде да ја објасни стресната атмосфера која владее на клиниката.

Agria

„Имам многу работи видено, но ова што се случува на Инфективно нема збор да се опише. Пациентите се борат за воздух… значи, за воздух. Човек умира на раце и моли за кислород“, напиша Соња Христовска. 

Поврзани вести: