сабота, 23 октомври, 2021
Реклама

(ВИДЕО) Како би изгледал животот без пчели?

pceli

Поради брзиот начин на живот, честопати ги забораваме или не ги цениме малите работи. Уживаме во консумирањето храна и пијалак и за среќа, на овие простори имаме голем избор на сезонски овошја и зеленчуци.

Но, на што се должи ова изобилие и разновидност, кому треба да се заблагодариме? На пчелите! Тие помагаат во размножувањето на растенијата, зеленчукот и овошјето кои секојдневно ги консумираме.

Agria

Сте се обиделе ли да ја замислите иднината без пчели? Скопјани за миг го имаа тоа искуство. Како изгледаше тоа, погледнете во видеото: