Реклама

Пет нови случаи во Велес, 176 во целата држава

Во последните 24 часа регистрирани се 176 нови случаи на заболени од Ковид-19 меѓу кои се и петмина велешани. Резултатите се добиени по изработени 870 тестa.

Распоредени по градови:
Скопје – 61
Тетово – 22
Струга – 19
Штип – 14
Охрид – 14
Куманово – 8
Гостивар – 7
Кичево – 6
Прилеп – 5
Велес – 5
Ресен – 5
Битола – 3
Кочани – 2
Струмица – 1
Демир Хисар – 1
Дебар – 1
Пехчево – 1
Пробиштип – 1

Soopstenie 10.07.2020

Излекувани се 80 пациенти, а починаа девет пациенти позитивни на Ковид-19 од кои седуммина се од Скопје, еден од Струга и еден од Тетово.

Можеби ќе ве интересира:

Реклами