Реклама

НЕМА СПОРТ ВО ИТАЛИЈА ДО 3 АПРИЛ, СЕ ПРЕКИНУВА И СЕРИЈА А? Се чека одлука на владата

Спортот на сите нивоа во Италија треба да биде суспендиран до 3 април поради епидемија на коронавирус, објави италијанскиот олимписки комитет.

Zito baner

Ова ги вклучува сите фудбалски натпревари во Серија А, но не ги опфаќа италијанските клупски натпревари на меѓународни натпреварувања. Последните натпревари во Серија А се играа без гледачи и без да се тресат рацете меѓу играчите и судиите.

Agria

„Ваква ситуација никогаш не е била забележана досега, но ние мора да реагираме правовремено“, соопшти италијанскиот олимпискиот комитет, чија одлука наскоро треба да ја потврди италијанската влада.

Италија е европска земја која е најтешко погодена од коронавирус со повеќе од 7000 потврдени случаи на инфекција и повеќе од 300 смртни случаи.