Реклама

Италија забрани влез за патници од Македонија

italija

Италија ги затвори своите граници за 13 земји, вклучително и за Македонија, сметајќи ги за најризични места за ширење на коронавирусот.

На списокот, составен од Министерството за здравство, се Бахреин, Бангладеш, Босна и Херцеговина, Бразил, Доминикана, Ерменија, Кувајт, Молдавија, Оман, Панама, Перу, Северна Македонија и Чиле.

Исто така, сите летови од и кон тие земји се сопрени се додека да се обезбеди здравствена заштита од соодветно ниво.

Во Италија досега починаа околу 35.000 луѓе од коронавирусот.

Можеби ќе ве интересира:

Реклами