Течат разговорите за формирање нова влада, засега ништо официјално

Разговорите за формирање нова влада меѓу партиите течат, но засега се уште никој официјално не се изјасни дали постигнал договор. И претседателот на СДСМ, Зоран Заев и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски остануваат на ставот дека ќе обезбедат парламентарно мнозинство од 61 пратеник. СДСМ вчера соопшти дека започнува сериозни преговори со претседателите на политичките партии, … Продолжи со читање Течат разговорите за формирање нова влада, засега ништо официјално