среда, 23 септември, 2020
Реклама

Се зголемува бројот на позитивни на коронавирус во Босна и Херцеговина

Bosna Korona

Во Босна и Херцеговина, денес беа потврдени 398 нови случаи на коронавирус, соопштија институциите за јавно здравје.

Ова е ново зголемување на бројот на ново заразени во Б и Х затоа што вчера во таа земја имало 282 нови случаи.

Во Б и Х се воспоставени мерки за ограничување на собирите во затворен простор на 50 лица, а инспекциите и полицијата се повеќе ја следат работата на рестораните и проверуваат дали гостите и вработените ги почитуваат мерките за физичка дистанца и хигиена.

Од почетокот на пандемијата во март, во Б и Х се регистрирани нешто помалку од 14.000 случаи на ковид 19, а најмалку 398 лица починале.

Можеби ќе ве интересира:

Реклами