Реклама

Младо момче се шегува со вработените од брза помош, ги лаже дека гори куќа

Младо момче се шегува со брза помош

На социјалната мрежа Тик Ток се појави видео на кое се гледа како момче во телефоснки разговор се шегува со итната медицинска помош, барајќи помош од пожарникари.

Zito akcija 640x289px

Ова наиде на многу критики од јавноста. Граѓаните велат дека додека момчето се шегува, тоа можеби се драгоцени секунди за спас на некој кој во моментот се бори за живот.

Agria

Од службата за Брза помош велат дека ова не е ниту близу до бизарните повици што речиси секојдневно ги добиваат. Скопјани на 194 се јавуваат и ако нема струја за да дознаат каде да се обратат, а почесто се лаже оти имало сообраќајка.

„Пример се јавуваат ако не си го знаат бројот бидејќи им е нов, за да прашаат која аптека работи“, вели Маргарета Атанасовска Трипуновска од Итната медицинска помош.

Претходно друго момче од Скопје објави видео на Тик Ток каде се гледа дека пали шума, по што полицијата го пронајде и ќе треба да одговара. 

Видеото набрзо е избришано од социјалните мрежи.

Можеби ќе ве интересира:

https://batali.net/12269/bizarna-nesreka-dodeka-go-pregleduvala-avtomobilot-trgnal-i-%d1%9d-ja-pregazil-rakata-inczident-kaj-veleshko-kochilari/