Реклама

Црна Гора го враќа карантинот и ги затвора угостителските објекти во одредени општини

Crna gora more

Институтот за јавно здравје на Црна Гора предложи воведување дополнителни мерки за да се спречи ширење на новиот коронавирус поради исклучително распространетиот локален пренос, големиот број хоспитализирани и огромниот притисок врз здравствениот систем. Мерките влегуваат во сила од денеска.

Zito akcija 640x289px

„Усвоените мерки ќе обезбедат да го спречиме интензивното ширење на епидемијата во првата половина на октомври и да ги зачуваме здравјето и животот на населението“, наведува од ИЈЗ и апелираат граѓаните да ги почитуваат доследно мерките.

Agria

Од денеска до 12 октомври, поради зголемувањето на случаите на коронавирус во Никшиќ, Беране и Андријевица, ќе има полициски час од 22 до 5 часот наутро, а работата на угостителските објекти и домашните посети ќе бидат забранети.

Во Рожај е забранета работа на угостителските објекти и одење на гости.

Во Котор, Будва, Подгорица и Плевља, од 28 септември до 12 октомври, угостителските објекти ќе имаат право да работат само до 22 часот.

Можеби ќе ве интересиа:

https://batali.net/13125/prv-den-od-probniot-period-za-naczionalnata-platforma-za-uchene-na-dalechina-sistemot-e-padnat-ne-mozheme-da-se-logirame/