Реклама

„Мета“ воведува претплата за верификување профили на Фејсбук и Инстаграм

fb logo

Сопственикот на компанијата „Мета“, Марк Закерберг најави дека корисниците на Фејсбук и Инстаграм ќе можат со претплата да ги верификуваат своите профили на овие платформи.

batali.net 640x289px banner

Со функција наречена „Meta Verified“, корисниците ќе може, покрај тн. „син беџ“, да добијат и дополнителна заштита од лажно претставување, како и директен пристап до поддршката за корисници. Услугата ќе чини 11,99 долари односно – 14,99 долари месечно за уредите на „Епл“ и „Андроид“.

Agria

Опцијата за оваа претплата ќе биде пуштена во Австралија и Нов Зеланд првпат оваа недела.

Компанијата „Мета“, како што пренесуваат западни медиуми, била незадоволна од фактот што од „Епл“ ја смениле својата политика за приватност во 2021 година, коешто го оневозможувало следењето на активностите на корисниците на „Ајфон“ од трети страни. Со тоа, „Мета“ е лишена од изворите на податоци што ги користи за своите реклами за одредени целни групи.

„Мета“ во февруари лани објави дека промените што ги воведе „Епл“ ќе ја чинат првава компанија повеќе од 10 милијарди долари. Како и многу големи технолошки компании, „Мета неодамна“ објави дека отпушта 11.000 вработени лица.

Можеби ќе ве интересира: