Реклама

Жител на велешко село пријавил кавадарчанец кој му наплаќал несразмерна камата за позајмените пари

pari evra

„На 17.11.2023 во 14.30 часот во ОВР Кавадарци, 39-годишен маж од велешко село пријавил
дека во 2022 година од лице од Кавадарци земал пари со камата, направиле и нотарски
купопродажни договори за неговите возила како гаранција дека ќе биде вратен долгот“, соопшти СВР Велес.

Содржината продолжува под рекламата

ZITO BANER 700x300 banner NOVA GODINA

Според пријавеното, кавадарчанецот за заемот му наплаќал несразмерна камата и побарал
до 17.11.2023 да му бидат исплатени паричните средства кои му ги дал и да му ги даде
возилата.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Можеби ќе ве интересира: