Реклама

(ВИДЕО) Инцидент во Собранието, Апасиев и Крмов го нападнаа Мисовски

incident sobranie Apasiev i Krmov

Пратениците на Левица, Димитар Апасиев и Борислав Крмов предизвикаа инцидент во Собранието откако почнаа да ги фрлаат нивните предложени амандмани, но и предметите што се наоѓаат на масата на претседателот на Собранието. Исто така беа користени и повисоки тонови.

Zito akcija 640x289px

Дел од листовите хартија беа расфрлани кон потпретседателот на Собранието, Горан Мисовски, кој претседаваше со седницата. Беше искршен и екранот, на кој што работат претседателот и потпретседателот на Собранието.

Agria

Двајцата пратеници претходно побараа да се прекине седницата бидејќи дел од нивните амандмани не се архивирани.

Пратениците со 87 гласа за и 3 против го усвоија дневниот ред во Собранието.

Апасиев сметаше дека без преседан е фрлањето на 2500 амандмани и дека Собранието се става над Уставот. Амандманите се однесуваат на измените на собранискиот Деловник.

Пратениците побараа седницата да биде прекината додека нивните амандмани не бидат разгледани. По ова, Мисовски беше принуден да даде половина час пауза.

Инцидентот на видеото е на 1:34:32

Можеби ќе ве интересира: