Реклама

Килограм злато достигна 60.000 евра – цената на среброто драстично е порасната

Растат цените на златото и среброто. Цената за килограм злато е 60.000 евра, а среброто за 10 години поскапе за 500 отсто. 

batali.net 640x289px banner

Дратично се зголеми и цената на среброто кое во моментов чини 700 евра за килограм. 

Agria

Светските експерти велат дека ако се погледнат цените на акциите на жолтиот метал,  може да се види дека при секое навестување на криза и војна се зголемува неговата вредност. Овој метал е безбедно засолниште за капиталот. Војната во Украина и онаа меѓу Хамас и Израел придонесоа за раст на цените на златото. 

Moжеби ќе ве интересира: