Реклама

Башкими со победа против Илинден ја завери титулата во ОФС Велес

Baskimi Jabolciste

Лидерот на Општинската фудбалска лига – Велес, екипата на Башкими од село Јаболчиште, со победа на гостински терен од 3:2 против екипата на Илинден од Башино село го завери првото место во лигата. Тие од наесен ќе се натпреваруваат во Третата фудбалска лига – Југ.

Текстот продолжува под рекламата

Zito akcija 640x289px

Резултати: Илинден – Башкими 2:3, Форца Нова – Чашка 3:0 (службено), Горски – Богомила 2:5, Бабуна – Младост 3:0, Тополка – Согле 3:0 (службено).

Текстот продолжува под рекламата

Agria
ПОЗ ТИМОДИГ ПОБ НЕРПОРГОЛ/РАЗБОД
 1БАШКИМИ (Ј)20181164/1655
 2БОГОМИЛА20143352/2045
 3БАБУНА20142461/2844
 4ИЛИНДЕН (БС)20132545/2341
 5ФОРЦА НОВА20911032/3128
 6СОГЛЕ20711225/4422
 7ГОРСКИ20631130/4021
 8МАРТОЛЦИ 200720441231/5016
 9ЧАШКА 202220431323/4915
 10ТОПОЛКА20361119/5115
 11МЛАДОСТ 197320421422/4114
ТЕБЕЛА ОФС ВЕЛЕС

Можеби ќе ве интересира: