Реклама

Земјотрес го стресе Скопје

Zemjotres

Земјотрес со интензитет од три степени според Европската макросеизмичка скала е почувствуван денеска во 10:48 часот во скопското подрачје.

Текстот продолжува под рекламата

Zito akcija 640x289px

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Македонија, на сеизмолошките станици инсталирани ширум нашата територија, одржувани од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, на 28.05.2024 година во 10 часот и 48 минути, регистрираше земјотрес чиj епицентар припаѓа на Скопското епицентрално подрачје, 21 km северозападно од Скопје, со Рихтерова локална магнитуда ML2.5.

Текстот продолжува под рекламата

Agria

Според досегашните податоци со кои располага опсерваторијата, земјотресот е почувствуван од населението во градот Скопје и околината, со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.

Можеби ќе ве интересира: