Реклама

Гори нискостеблеста шума помеѓу селата Виничани и Свеќани

Pozar na Jakupica Avgust 2023
ФОТО: АРХИВА

12 пожари вкупно на отворено и неколку помали интервенции се регистрирани во последното деноноќие на територијата на Македонија. Осум од нив се изгасени, додека четири сеуште се активни.

Текстот продолжува под рекламата

Zito akcija 640x289px

Од ЦУК информираат дека еден од активните пожари на отворено е во Општина Градско, помеѓу селата Виничани и Свеќани, гори нискостеблеста шума и сува трева.

Текстот продолжува под рекламата

Agria

Пожарникари на ТППЕ Велес се на терен во обид да го изгаснат пожарот.

Можеби ќе ве интересира: