Реклама

Во новата учебна година секој понеделник ќе се интонира македонската химна во основните училишта во Велес

ucenici

Советот на општина Велес одлучи во новата учебна година секој понеделник да се интонира македонската химна во основните училишта.

Zito akcija 640x289px

„При интонирање на химната, основните училишта се должни задолжително да обезбедат соодветни услови за достоинствено следење на химната од страна на сите ученици, вработените и други присутни од почетокот до крајот на интонирањето на химната“, се вели во одлуката.

Agria

Одлуката била донесена едногласно со 20 гласа „ЗА“.

Можеби ќе ве интересира: