Вучиќ: Особено сум среќен што сум домаќин на Зоран Заев

zaev i vucik

Во Белград денеска се одржува Самитот на лидерите на Отворен Балкан, а по тој повод уште еднаш на Инстаграм се огласи и претседателот на Србија, Александар.

Zito akcija 640x289px

„Посебно сум среќен што денеска во Белград можев да го поздравам и угостам мојот искрен пријател и еден од основачите на Отворен Балкан, Зоран Заев“, напиша Вучиќ.

Agria

Фотографијата, според информациите објавени на инстаграм е направена во Палатата „Србија“ каде денеска се одржа политичкиот самит.

На саемот покрај политичките лидери на трите држави дел од Отворен Балкан – српскиот претседател Александар Вучиќ и премиерите на Северна Македонија и Албанија, Димитар Ковачевски и Еди Рама, присуствува и црногорскиот премиер во заминување Дритан Абазовиќ, претседателот на Советот на министри на Босна и Херцеговина, Зоран Тегелтија и министрите за надворешни работи на Унгарија и Турција, Петер Сијарто и Мевлут Чавушоглу.

Можеби ќе ве интересира:

https://batali.net/32501/liderite-se-podgotvuvaat-za-pretstojnata-zima-koja-se-ochekuva-da-bide-edna-od-najteshkite-vo-ponovata-istorija/