Реклама

РАСКИН НА ДОГОВОРОТ ПОРАДИ КРИТИКУВАЊЕ НА ИНСТАГРАМ

Џон Оби Микел го раскина договорот со Трабзонспор. Клубот и играчот од средниот ред меѓусебно се согласија да ја прекинат соработката. 32-годишниот поранешен играч од средниот ред на Челси потпиша двегодишен договор плус опција за дополнителна година во Трабзонспор минатото лето.

Zito baner


Причината за раскинување на договорот беше критиката кон, Турската фудбалска федерација на Инстаграм. Оби Микел ја критикуваше Турската супер лига за продолжување на сезоната среде пандемијата на коронавирус. „Има повеќе во животот отколку фудбалот. Сезоната треба да се откаже бидејќи светот се соочува со такви бурни времиња“. рече Оби во својот пост на Инстаграм

Agria


Турција е една од ретките земји каде продолжува сезоната 2019/20. Натпреварите во моментов се играат зад затворени врати, а не се планира да се прекине сезоната.