сабота, 3 декември, 2022
Реклама

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПОПЛАДНЕВО ЌЕ ПРОГЛАСИ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА

Претседателот на државата Стево Пендаровски реши да прогласи вонредна состојба објавува порталот А1он. Според информации на порталот, денес во 14 часот преку обраќање на МРТВ, Пендаровски ќе ја соопшти одлуката за вонредна состојба, со цел известување на сите граѓани на нашата држава.

Stevo-2

Вонредна состојба е последица на состојбата со коронавирусот, како и зголемување на бројот на заболени. Според Уставот, оваа состојба може да трае најмногу 30 дена

Agria