недела, 25 октомври, 2020
Реклама

Кавадарци гради фонтана од која ќе тече вино

Фонтана на виното добива Кавадарци, на кружниот тек во новиот центар на градот.

Интензивно се работи на новиот проект кој привлекува внимание.

Градоначалникот Митко Јанчев за МИА потврди дека градот кој е познат како производител на грозје и вино, заслужува фонтана од која симболично ќе тече црвено и бело вино.

Можеби ќе ве интересира: