недела, 25 октомври, 2020
Реклама

Родител го однел своето дете во градинка па отишол да се тестира за Ковид-19

Градинка

Неготинчанец го оставил своето тригодишно дете во градинка, па отишол да се тестира за Ковид-19, при што неговиот тест бил позитивен на вирусот, информираат од Центарот за јавно здравје во Кавадарци.

Од центарот за јавно здравје велат дека на детето ќе му биде направен тест.

Во градинката чие што дете престојува денеска е потврден коронавирус кај дете на иста возраст, кое што било тестирано затоа што имало симптоми на вирусот.

Инаку во изолација се вкупно 13 деца, воспитувачка и негувателка, а во тиквешијатра во последните 24 часа заразени со Ковид-19 се 20 граѓани.

Можеби ќе ве интересира: