Извештајот ќе покаже дали имало пропуст во лекувањето на починатата пациентка од Берово

Извештајот на Комисијата за контрола на квалитет на здравствени и етички прашања при штипската Клиничка болница за начинот на лекувње на 41 годишната Руменка Довичинска е готов. Но, засега за јавноста е тајна што пишува во него. Од Болницата без детали, велат ги почитувале насоките на здравствените инспектори и во иднина ќе достават се што … Продолжи со читање Извештајот ќе покаже дали имало пропуст во лекувањето на починатата пациентка од Берово