Реклама

Состојбата со коронавирусот во светот

Бројот на заболени со коронавирусот достигна скоро 600.000 случаи, а повеќе од 27000 смртни случаи се пријавени ширум светот.

Zito baner

Во Италија, досега починале 9134 луѓе од коронавируси, додека само во последните 24 часа починале 969 лица, а пријавени се 5909 нови случаи. Ова е најголем број смртни случаи за еден ден.

Agria

САД досега пријавиле над 100.000 пациенти.

Само во последните 24 часа, потврдени се 14602 случаи. Треба да се напомене дека сите држави сè уште не ги има пријавено новите податоци.

Според достапните податоци, во САД досега починале 1536 луѓе, а само 241 лица починале во последните 24 часа.

Индија забележа најголем пораст кај заразени уште од почетокот на пандемијата на коронавирус. Во последните 24 часа, 149 лица беа позитивни на коронавирусот. Вкупниот број случаи сега изнесува 873, а досега починаа 19 лица.