Реклама

УЕФА најавува револуција: Лигата на шампионите може да не се игра повеќе

Александар Чеферин, претседателот на УЕФА, во интервју за германската ТВ станица ЗДФ, објави неколку сценарија за крајот на фудбалската сезона во Европа, но исто така откри дека една од опциите Лигата на шампиони и Лига Европа  да не имаат конечен исход  оваа сезона, и оттука и победник.

Zito baner

„Рокот по кој нема да игра повеќе за 2019/20 е 3 август. До тогаш, ЛП и ЕЛ мора да бидат завршени за оваа сезона. Не можеме да го продолжиме во септември или октомври “.

Agria

Ceferin Uefa

Претседателот на УЕФА ги наведува играчките модели до крајот на сезоната, кои се предмет на разгледување:

„Можеме да играме со постојниот систем на нокаут до крај, но со оглед дека станува збор за вонредна состојба, мора да бидеме и флексибилни. и би можело да се игра во ист ден како и националните првенства, дури и во исто време, затоа што скоро и да нема време. Останатите опции се да ги добијат победниците во Лигата на шампионите и Лигата на Европа со одигрување на турнир “.