Реклама

Сеуште активен шумскиот пожар помеѓу Богомила и Гостиражни

Pozar selo Slp

До 19 часот сеуште е активен пожарот кој избувнал помеѓу селата Богомила и Гостиражни во Општина Чашка, кај големиот тунел. Опожарена е ретка дабова шува трње и трева.

Zito baner

Кракот кој што е во правец на село Богомила е изгаснат од страна на месното население, а другиот крак према стариот пат за Прилеп – Гостиражни го гаснат ШС Бабуна, информира Центарот за управување со кризи.

Содржината продолжива под рекламата

Agria

На пожарот дејствуваат пет вработени од ШС Бабуна со едно теренско возило и шумарот кој што е на лице место.

Можеби ќе ве интересира: